languages

Akár havi 35.000 forintos ösztöndíj járhat a diákoknak

2019. 02. 08., 11:55

Ösztöndíjas szakközépiskolai képzések a MMSZ Károly Róbert Középiskolában

 

Magyarországon jelentős munkaerőhiánnyal küzdenek a vállalkozások, amely több szegmenst is érint ugyan, de ezek közül a vendéglátás és turizmus két kiemelt terület.

A Portfolio.hu cikke szerint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) alelnöke úgy vélekedik, hogy több tízezer munkavállaló hiányzik a turizmus-vendéglátásból, és a munkaerőhiány folyamatosan növekszik.”


Mit jelent ez a középiskolai felvételi előtt álló tanuló szempontjából?


Mindenekelőtt azt, hogy ha ezen a területen választ szakmát, akkor szinte biztos, hogy azonnal el tud majd helyezkedni a munkaerőpiacon a képesítés megszerzése után. Fontos szempont a szakmaválasztásnál, hogy hosszú távon gondolkozzunk és olyan pálya mellett döntsünk, amivel nem lesznek a későbbiekben elhelyezkedési és megélhetési gondjaink.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskolában pincér, szakács, cukrász és eladó képesítéseket szerezhetnek a tanulók, valamint szakgimnáziumi rendszerben pincér, szállodai recepciós és eladóképzéseken vehetnek részt, ahol a szakma mellett az érettségit is megkapják.

A munkaerőhiánnyal küzdő szakmák közül minden évben kihirdetik azokat, ahol a legtöbb szakemberre van szükség. Heves megyében a 2019/2020-as tanévben hiányszakmának a CUKRÁSZ és a SZAKÁCS szakmák minősülnek.

 

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj azoknak a tanulóknak nyújt anyagi támogatást, akik hiányszakmát tanulnak a középiskolában, tehát iskolánkban mindenkinek jár, aki cukrász és szakács képzésre felvételt nyer.


Az anyagi támogatás mértéke SZAKKÖZÉPISKOLAI KÉPZÉSEKEN a következőképpen alakul:

2,51 és 3,0 között: 10 000 Ft/hó
3,01 és 3,5 között: 15 000 Ft/hó
3,51 és 4,0 között: 20 000 Ft/hó
4,01 és 4,5 között: 27 000 Ft/hó 

4,51 és 5,0 között: 35 000 Ft/hó

 

Fontos megemlíteni, hogy azok a vendéglátás-turizmus területén oktatott szakmák, amelyek jelenleg nem minősülnek hivatalosan hiányszakmának, szintén emberhiánnyal küzdenek és számos betöltetlen pozícióval várják az iskolából kilépő szakembereket!

 

Várunk minden jelentkezőt szeretettel!

Infoblokk.jpg


Júniusi

programok


LEGFRISSEBB HÍREINK

Véletlenszerű képek 

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Oldal megtekintések

Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók