languages

Pályaorientációs napot rendeztünk a KERI-ben

2019. 05. 29., 12:24

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskolában 2019. április 2-án rendeztünk pályaorientációs napot. A rendezvény célja az volt, hogy az intézményünkben tanuló diákok széleskörű tájékoztatást kapjanak a továbbtanulási lehetőségekről és a munkába állás feltételeiről, lehetőségeiről.


 iskolánkban folyó sokszínű képzés felelősséget ró az intézményre, hogy minden szinten megfelelő tájékoztatást kapjanak tanulóink. Ezt szem előtt tartva állítottuk össze a programot.

 

Óriási sikert aratott volt tanítványaink bemutatkozása: Mikula Tamás és Tiffinger Dalma személyben. Tamás Angliában és Dubaiban szerzett szakmai tapasztalatait osztotta meg diákjainkkal. Dalma Budapesten érvényesíti az intézményben tanultakat. Szabó Kevin mesterszakácstól sok-sok hasznos tanácsot és tapasztalatot szerezhettek a Máltai Keris diákok, melyek segítségül szolgálhatnak számukra a jövőben.

 

Az általános gimnázium, a szakgimnázium és az emelt szintű képzésünkben részvevő diákok részére az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campus mutatta be képzéseit. Információt kaptak diákjaink kollégánktól a nyelvvizsgára való jelentkezés feltételeiről.

 

Tanulóinknak óriási lehetősége nyílik az Erasmus+ európai uniós pályázat keretén belül külföldön egyhónapos szakmai gyakorlatot eltölteni. Intézményünk hat partner iskolával tart kapcsolatot: Finnországban, Lengyelországban, Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Spanyolországban. Filmvetítéssel egybekötve kaptak ízelítőt az érdeklődők arról, hogyan folyik a képzés külföldön, amelyben ők is részesülhetnek.

 

A szakközépiskolai képzésünk keretén belül a tanulóink 140 órás kötelező nyári gyakorlaton sajátíthatják el az egyes szakmákat. A Heves Megyei Iparkamara képviselője Zahoreczné Kun Krisztina tartott tájékoztatót a külső munkahelyekről és a tanulói szerződésekről.

 

Azoknak a tanulóknak, akik a tanulmányaik végeztével munkába szeretnének állni a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályáról érkező Csatlós Ágnes szolgáltatási szakügyintéző és Szabó Teodóra EURES-szaktanácsadó adtak tájékoztatást a munkavállalásra való felkészítés, elhelyezkedést segítő támogatásokról és szolgáltatásokról, valamint a külföldi munkavállalás nehézségeiről és veszélyeiről, továbbá bemutatták az EURES tanácsadói hálózatot.

 

A pályaorientációs napon készült képgalériánk ide kattintva érhető el.

 

Infoblokk.jpg

 

ProgramokPályázatunk:


"Lépj egy fokkal feljebb Károly Róbert"

EFOP-3.1.10-17-2017-00028


LEGFRISSEBB HÍREINK

Véletlenszerű képek 

Videók

Külkapcsolataink

testvriskolk_2012.jpg

Oldal megtekintések

Bejelentkezés © Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Impresszum | Média ajánlat | Oldaltékép

logók